Ook in 2023 ontvangen inwoners uit de Kempengemeenten met een laag inkomen de energietoeslag. De energietoeslag bedraagt €1.300,00. We betalen de energietoeslag automatisch uit aan inwoners die al bij ons bekend zijn en die aan de voorwaarden voldoen. Zij hoeven hiervoor dus zelf geen aanvraag in te dienen en ontvangen de energietoeslag in december op hun rekening.

Hoe weet ik of ik de energietoeslag automatisch krijg?

Bent u bij ons bekend, dan heeft u van de afdeling Maatschappelijke Dienstverlening (MD) een brief ontvangen over de energietoeslag 2023. U bent bij ons bekend als u bijvoorbeeld in de maand september een bijstandsuitkering ontving of als u van ons de energietoeslag 2022 hebt ontvangen.

Heeft u een brief ontvangen van MD over de energietoeslag? Dan hoeft u nu niets te doen. U hoeft zelf geen aanvraag in te dienen en ontvangt de energietoeslag vanzelf op uw rekening als u nog steeds aan de voorwaarden voldoet. Blijkt uit de controle dat u nu niet meer aan de voorwaarden voldoet of als er vragen zijn, dan ontvangt u altijd een nieuwe brief vanuit MD waarin we uitleggen wat u kunt doen.

Geen brief ontvangen over de energietoeslag 2023?

Heeft u niet eerder de energietoeslag gehad? Maar denkt u dat u daar wel recht op hebt? Zodra het mogelijk is om zelf een aanvraag in te dienen, dan vindt u het aanvraagformulier samen met alle aanvullende informatie en de voorwaarden terug op www.kempengemeenten.nl/energietoeslag.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Maatschappelijke Dienstverlening via 0497-745544 of md@kempengemeenten.nl.