De aanvraagtermijn voor de eenmalige energietoeslag 2022 is gesloten. U kunt hiervoor geen aanvraag meer indienen.

Voor 2023 is er opnieuw een eenmalige energietoeslag aangekondigd vanuit het Rijk. Op dit moment is het nog niet mogelijk om een aanvraag in te dienen voor de energietoeslag 2023. Het kabinet heeft ook bekend gemaakt dat gemeenten een voorschot zouden kunnen geven van € 500,00. Helaas is dit bij ons niet mogelijk. Eind januari 2023 verwachten we meer duidelijkheid over de regeling en de uitbetaling van de energietoeslag 2023.

Zodra er meer informatie is, vindt u die op onze webpagina energietoeslag.

Bent u niet in de gelegenheid geweest om aanvraag voor 31 oktober 2022 in te dienen? Heeft u geen recht op de eenmalige energietoeslag, of is de eenmalige energietoeslag niet voldoende om de hogere energierekening te kunnen betalen? Heeft u of ontstaan er op korte termijn betalingsproblemen door stijgende energiekosten? Mogelijk dat u in aanmerking kunt komen voor individuele bijzondere bijstand. Hiervoor gelden andere uitgebreide voorwaarden. Zo wordt er onder andere gekeken naar de daadwerkelijke kostenstijging van uw energierekening, uw inkomen en uw vermogen. Of wellicht zijn er nog andere mogelijkheden waarmee we u verder kunnen helpen.  

Neem voor al uw (financiële) hulpvragen contact op met de afdeling Maatschappelijke Dienstverlening.

Veel gestelde vragen over energietoeslag

Heeft u vragen over de energietoeslag? Veel vragen met antwoorden kunt u teruglezen in de veelgestelde vragen over aanvragen van energietoeslag.

Heeft u gevonden wat u zocht?