Vivi werkt al ruim 10 jaar als schuldhulpverlener voor Samenwerking Kempengemeenten onderdeel Maatschappelijke Dienstverlening bij Schuldhulpverlening.

Vivi legt uit hoe het werkt:

Alle inwoners met financiële problemen kunnen contact met ons opnemen. Bij een eerste telefonisch contact doen we een korte uitvraag om te beoordelen of het geven van advies en/of doorverwijzing al voldoende is en als er een hulpvraag is voor Schuldhulpverlening wordt de inwoner toegelaten tot ons traject. 

Binnen ons traject starten we vaak met budgetbegeleiding om de situatie te stabiliseren, daarbij kunnen we gebruik maken van inkomensbeheer, inzetten van een vrijwilliger of bijvoorbeeld onze collega’s van het Sociaal Raadsliedenwerk. Wanneer er schulden zijn wordt er gekeken wat de beste oplossing is om deze op te lossen, soms is het treffen van betalingsregelingen voldoende en soms is een schuldregeling van 3 jaar noodzakelijk. Ik vind het leukste aan mijn werk om klanten daadwerkelijk verder te kunnen helpen. Binnen ons traject zie je,  als het goed is, voortdurend progressie. Tijdens het intakegesprek zitten mensen vaak vol met stress en schaamte t.a.v. hun financiële situatie. Zodra er inzicht komt en ze weten dat ze ondersteunt worden zie je de verlichting en gaan sommige mensen het zelfs leuk vinden om bewust met hun financiën aan de slag te gaan.Ik gun iedereen een tweede kans en een schuldenvrije toekomst.

Het hebben van financiële problemen doet meer met de mens dan aanvankelijk vaak wordt gedacht. Het is niets om zich voor te schamen, het kan iedereen overkomen en zeker in deze gekke tijden. Er gaan allerlei indianenverhalen rond in de dorpen, veel klanten kaarten dit bij ons aan en halen opgelucht adem als ik zeg dat elk verhaal anders is en vandaar ook onze hulpverlening op maat wordt aangeboden, passend bij ieders persoonlijke situatie (uiteraard binnen bepaalde kaders). Mijn tip voor de inwoner is: Heeft u financiële zorgen, neem gewoon vrijblijvend contact met ons op en luister wat de mogelijkheden en opties zijn.

 Hoe sneller u erbij bent, hoe sneller het meestal kan worden opgelost!