U bent hier: Home / Nieuwsberichten

• Mijn eigen wijk in beeld!

Ben jij ook benieuwd hoeveel jongeren en ouderen er in jouw kern wonen? Hoe het staat met het energieverbruik bij jou in de buurt? En wat voor soorten woningen er allemaal om die van jou heen staan? In Rural Data Center de Kempen werken de Kempengemeenten samen met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). We hebben een samenvatting gemaakt van verschillende cijfers over de woon-, omgevings- en werksituaties in de kernen van de Kempengemeenten. Je vindt alle cijfers in onderstaand filmpje.

• Save the datA 2018 een succes!

Op woensdag 14 november organiseerden de Kempengemeenten en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gezamenlijk het evenement Save the datA voor alle medewerkers van de Kempengemeenten en GRSK. Wat het gebruik van data, gegevens en informatie allemaal voor ons gaat betekenen in de toekomst stond centraal deze ochtend. Die toekomst is niet ver weg, want het is ook van groot belang bij opgaven waar we als Kempengemeenten nu mee bezig zijn!

• Eerste Rural Data Center gelanceerd in Kempengemeenten

De vijf Brabantse Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden hebben de primeur: zij gaan met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS )intensief samenwerken in het eerste Rural Data Center van Nederland, gevestigd in het gemeentehuis van Reusel-De Mierden.