Save the datA 2018 een succes! (14-11-2018)

Save the datA 2018 een succes! (14-11-2018)

Op woensdag 14 november organiseerden de Kempengemeenten en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gezamenlijk het evenement Save the datA voor alle medewerkers van de Kempengemeenten en GRSK. Wat het gebruik van data, gegevens en informatie allemaal voor ons gaat betekenen in de toekomst stond centraal deze ochtend. Die toekomst is niet ver weg, want het is ook van groot belang bij opgaven waar we als Kempengemeenten nu mee bezig zijn!

In het gemeentehuis van Reusel-De Mierden waren verschillende workshops en presentaties te volgen over het Rural Data Center, de omgevingswet, het participatiebedrijf, Statline en datagedreven mobiliteit en veiligheid. De presentaties zijn onder dit bericht te downloaden.

Routekaart

Tijdens de eerste editie van Save the datA werd de routekaart - proces voor onderzoek met data geïntroduceerd. Deze infographic biedt de juiste handvatten bij datagedreven werken voor alle medewerkers van de Kempengemeenten en de GRSK. Deze routekaart is ook hieronder te downloaden en beschikbaar via de downloads op de website van het RDC.

Succes

Save the datA werd bezocht door ruim 50 medewerkers van de Kempengemeenten en de GRSK. Daarmee kan er worden gesproken van een succesvolle eerste editie.

Vragen?

Voor alle vragen over het RDC kun je terecht op onze website of via e-mailadres ruraldatacenter@kempengemeenten.nl.