Rural Data Center de Kempen

Rural Data Center de Kempen

RDC de Kempen

Cases

Mijn eigen wijk in beeld!

Ben jij ook benieuwd hoeveel jongeren en ouderen er in jouw kern wonen? Hoe het staat met het energieverbruik bij jou in de buurt? En wat voor soorten woningen er allemaal om die van jou heen staan? In Rural Data Center de Kempen werken de Kempengemeenten samen met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). We hebben een samenvatting gemaakt van verschillende cijfers over de woon-, omgevings- en werksituaties in de kernen van de Kempengemeenten. Je vindt alle cijfers in onderstaand filmpje.

Alle afbeeldingen zijn ook te downloaden onder 'Downloads'.

Wat doen wij?

De gemeente beschikt over veel data en de unieke samenwerking maakt het mogelijk om nieuwe databronnen in te zetten, aan te bieden aan beleidsmedewerkers en te gebruiken bij het beantwoorden van beleidsvragen. Het samenvoegen van informatie op kaartmateriaal maakt analyses mogelijk, die zonder samenvoeging moeilijker of onmogelijk zouden zijn. Daarnaast verkrijgt de gemeente inzicht in lokale ontwikkelingen in de samenleving.

Op deze manier krijgen overheid, inwoners, bedrijven en instellingen op een gestructureerde manier inzicht in wat er, gebaseerd op feitelijke gegevens, in de gemeente gebeurt. De Kempengemeenten willen met een datagedreven manier van werken meer maatwerk in beleid mogelijk maken, de dienstverlening nog meer verbeteren en transparanter communiceren over de besluiten die worden genomen.