Rural Data Center de Kempen

logo
Zoeken

Rural Data Center de Kempen

RDC de Kempen

FAQ

Nieuws

Downloads

Cases

Contact

De vijf Brabantse Kempengemeenten en het CBS hebben hun krachten gebundeld in het eerste Rural Data Center van Nederland. Het doel? Data samen efficiƫnter en effectiever gebruiken op lokaal niveau.

Save the datA 2018 een succes! Lees verder...

De gemeente beschikt over veel data en de unieke samenwerking maakt het mogelijk om nieuwe databronnen in te zetten, aan te bieden aan beleidsmedewerkers en te gebruiken bij het beantwoorden van beleidsvragen. Het samenvoegen van informatie op kaartmateriaal maakt analyses mogelijk, die zonder samenvoeging moeilijker of onmogelijk zouden zijn. Daarnaast verkrijgt de gemeente inzicht in lokale ontwikkelingen in de samenleving.

Op deze manier krijgen overheid, inwoners, bedrijven en instellingen op een gestructureerde manier inzicht in wat er, gebaseerd op feitelijke gegevens, in de gemeente gebeurt. De Kempengemeenten willen met een datagedreven manier van werken meer maatwerk in beleid mogelijk maken, de dienstverlening nog meer verbeteren en transparanter communiceren over de besluiten die worden genomen.