Informatieconsulent

logo
Zoeken

Informatieconsulent

De gemeente Eersel is op zoek naar een gedreven:

Informatieconsulent

voor 28 uur per week

Wat ga je doen?

Het informatiebeheer binnen de gemeentelijke overheid maakt een ontwikkeling door, waarbij digitaal werken een steeds grotere rol speelt en allerlei ontwikkelingen plaatsvinden om de dagelijkse processen en het beheer van de informatie die daaruit voortkomt verder te optimaliseren. Ook de gemeente Eersel bevindt zich volop in deze ontwikkeling en is daarom op zoek naar een informatieconsulent om de organisatie hierin te adviseren en ondersteunen.

Als informatieconsulent ben je hét aanspreekpunt voor de organisatie met betrekking tot het informatiebeheer. Je adviseert en ondersteunt actief bij het opslaan en beheren van informatie uit de dagelijkse werkprocessen en zoekt actief naar oplossingen om de organisatie hierin zo goed mogelijk te ondersteunen. Daarnaast werk je mee aan het opzetten van de kaders voor het informatie- en archiefbeheer van de organisatie.

Wat wordt van je verwacht?

Als informatieconsulent zorg je niet alleen voor de dagelijkse verwerking en het beheer van de gemeentelijke informatie, maar ben je ook het aanspreekpunt voor de organisatie bij alle vragen over het beheren en ontsluiten van informatie. Daarom vragen wij iemand met affiniteit voor het vakgebied van informatiebeheer en digitalisering, die op de hoogte is van de ontwikkelingen en het leuk vindt om deze kennis over te dragen op de rest van de organisatie.

Daarnaast ga je aan de slag met allerlei projecten over het brede spectrum van het vakgebied informatiebeheer. Vanuit jouw open en leergierige houding zie je kansen om de informatiehuishouding van de gemeente te ontwikkelen, waarna je aan de slag gaat met projecten met verschillende onderwerpen, zoals duurzaam digitaal archiefbeheer, informatiebeveiliging, procesoptimalisatie, informatie-architectuur, digitale dienstverlening en aansluiting op ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Samen werken we aan een stevig fundament voor een toekomstbestendige digitale informatiehuishouding.

Daarvoor zoeken we iemand:

  • met HBO of WO werk- en denkniveau
  • met affiniteit voor het vakgebied informatie- en archiefbeheer
  • met werk- of projectervaring binnen het vakgebied
  • met kennis van bedrijfsprocessen en informatiestromen van de gemeente
  • die zowel zelfstandig als in teamverband kan werken en vanuit zijn rol verantwoordelijkheid neemt voor de uitvoering van taken
  • die over een proactieve, leergierige, positieve en open houding beschikt
  • die het leuk vindt om projecten op te zetten en uit te voeren
  • die analytisch is ingesteld en overzicht kan houden op het grotere geheel
  • met goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat bieden we je?

Je komt te werken in team IBC (Informatie Beheer Centrum), een jong en enthousiast team dat de informatievoorziening van de gemeente Eersel graag wil doorontwikkelen. Het salaris bedraagt maximaal € 3.376,-- bruto per maand (schaal 8), afhankelijk van je werkervaring en competenties. Je start met een tijdelijke aanstelling van 1 jaar in algemene dienst, met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.

Overige informatie

Voor meer informatie kun je via telefoonnummer 0497-531300 contact opnemen met Kelly Hokke (teamcoördinator/beleidsmedewerker IBC) of met Gerrit Menting (afdelingshoofd Dienstverlening).

Belangstelling?

Je sollicitatie met brief en CV dien je via het reactieformulier op deze website, aan te bieden aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eersel.

P&O De Kempen is het samenwerkingsverband van de gemeenten Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-de Mierden op het gebied van personeel en organisatie. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Reactieformulier