Gebaseerd op het IJslandse model zijn de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden begonnen met de ontwikkeling van het programma #Kempenbranie. 

Het hoofddoel van #Kempenbranie is het terugdringen van het alcohol- en drugsgebruik onder jongeren in de Kempen. In eerste instantie is de doelgroep kinderen tot 18 jaar. Geïnspireerd op het IJslandse model zijn we begonnen met de ontwikkeling van het programma. De basis van #Kempenbranie is het zoeken naar het antwoord op de vraag hoe we met z’n allen ervoor kunnen zorgen dat het gezonde verstand gaat zegevieren als het gaat om het maken van keuzes. En, in het verlengde daarvan, wie heeft de branie om mee te doen?

Meedoen om een verandering te bewerkstelligen en alternatieven te bieden die voorzien in een gezonde toekomst van onze jeugd en samenleving. Meedoen om het stigma dat onze gemeenten hebben als het gaat om het alcohol- en drugsgebruik uit de wereld te helpen. Dat we met elkaar laten zien dat we het middelengebruik kunnen terugdringen en dat we bereid zijn die verandering met elkaar vanaf de grond op te bouwen.