De nieuwe premiebedragen voor de zorgverzekering in 2022 zijn inmiddels bekend gemaakt door de verschillende zorgverzekeraars. Tot en met 31 december 2021 kunt u overstappen van zorgverzekering en/of wijzigingen in uw polis aanbrengen. Voor inwoners van de Kempen met een laag inkomen en weinig vermogen hebben de Kempengemeenten een collectieve zorgverzekering afgesloten bij de zorgverzekeraar CZ. 

Wat is het voordeel van deze collectieve zorgverzekering?

Binnen het aanbod van de collectieve zorgverzekering heeft u bovenop de basisverzekering de keuze uit drie verschillende aanvullende pakketten. Vanuit de gemeente kunt u een tegemoetkoming ontvangen voor het door u gekozen aanvullende pakket. Dit wordt verrekend met de premie die u maandelijks betaald. Door deel te nemen aan de collectieve zorgverzekering bent u dan ook uitgebreider verzekerd voor de prijs van een basis zorgverzekering.  

Wanneer komt u in aanmerking voor een collectieve zorgverzekering?

Om hiervoor in aanmerking te komen mag uw inkomen niet hoger zijn dan 120% van de voor u geldende bijstandsnorm. Dit betekent dat ook werkenden en zelfstandigen met een laag inkomen en weinig vermogen hiervoor in aanmerking kunnen komen. Meer informatie over de voorwaarden kunt u terugvinden op de website van Samenwerking Kempengemeenten https://www.kempengemeenten.nl/collectieve-ziektekostenverzekering

Waar kunt u meer informatie vinden?

Indien u aan de slag gaat met het zoeken en vergelijken van zorgverzekeringen, vergeet niet om eens te kijken wat de collectieve zorgverzekering via de Kempengemeenten u kan bieden. Dit kan gemakkelijk via de keuzehulp op de website https://www.gezondverzekerd.nl/ . Op deze website kunt u zien welke pakketten via uw gemeente worden aangeboden en welk pakket het beste bij u past. Vervolgens kunt u eenvoudig een aanvraag indienen.

Bij vragen over de collectieve zorgverzekering of indien u hulp nodig hebt bij het aanvragen van een zorgverzekering kunt u contact opnemen met de afdeling Maatschappelijke Dienstverlening van Samenwerking Kempengemeenten via telefoonnummer 0497- 74 55 44 of per e-mail via md@kempengemeenten.nl