De afdeling Maatschappelijke Dienstverlening is per 1 juli 2019 een nieuwe afdeling van de Samenwerking Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden. De afdeling Maatschappelijke Dienstverlening wordt verantwoordelijk voor de uitvoering van de Bijzondere Bijstand van de Participatiewet, Sociaal Raadsliedenwerk, Schuldhulpverlening, Minimabeleid, Wet Maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Jeugdhulp.

Bij deze nieuwe afdeling, die ontstaat door het samengaan van een deel van afdeling Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) de Kempen en de afdeling Jeugdhulp, staat het belang van mensen (cliënten, medewerkers en inwoners) op nummer één. We zetten cliënten in hun kracht en bieden de benodigde ondersteuning en dienstverlening daarbij. We zijn trots op alle resultaten die we daarbij kunnen bereiken in het Sociaal Domein van de Kempen.

De afdeling Maatschappelijke Dienstverlening van de Samenwerkende Kempengemeenten zoekt diverse collega’s om de afdeling vanaf 1 juli een goede start te kunnen laten maken.

We bieden een dynamische werkomgeving met leuke teams waar ruimte is om met elkaar verder te leren en te bouwen aan een goed functionerende afdeling binnen het Sociaal Domein. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Wij bieden jou graag die nieuwe werkkring. Bij ons werk je voor meerdere gemeenten tegelijk!

Voor Maatschappelijke Dienstverlening, team Maatschappelijke Ondersteuning zijn wij op zoek naareen

Zorgconsulent Wmo
26 – 34 uur

De zorgconsulent Wmo maakt deel uit van het team Maatschappelijke Ondersteuning en legt verantwoording af aan de teamleider Maatschappelijke Ondersteuning. De Zorgconsulent Wmo is verantwoordelijk voor de behandeling van de aanvragen van de Wmo.

Taken hierbij zijn 

- Geven van informatie en advies aan cliënten over de mogelijkheden van de voorzieningen binnenZorg, Welzijn, Inkomensondersteuning en Wonen in het kader van de Wmo. 
- Behandelen van aanvragen voor Wmo-voorzieningen door middel van een hoogwaardige en inte
grale intake, waarbij bij nieuwe aanvragen zoveel mogelijk op huisbezoek wordt gegaan.
- Analyseren en beoordelen van de aanvragen, waaronder ook de meest complexe Wmo-aanvragen.
- Het zelfstandig stellen van alle indicaties, het opstellen van het indicatierapport en de beschikking en beslissen op de aanvragen voor zover daartoe gemandateerd.

Functie-eisen
HBO werk- en denk niveau, kennis op het gebied van de Wmo en kennis van het Sociale Domein, Awb.

Ons aanbod
Je ontvangt een salaris van maximaal € 3805, - bruto per maand (schaal 9 CAR-UWO) gebaseerd op een werkweek van 36 uur. Voldoe je nog niet aan alle functie-eisen, dan start je in aanloopschaal 8. Naast je salaris is er een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto salaris. Dit budget kun je besteden zoals je wilt; bijvoorbeeld door extra vakantiedagen te kopen of door een uitkering in geld te kiezen.
Je start met een tijdelijke aanstelling van één jaar. Afhankelijk van je inzet en doorgemaakte ontwikkeling wordt beoordeeld of dit vervolgens wordt omgezet naar een vaste aanstelling.

Interesse?
Heb je interesse in deze functie, reageer dan zo snel mogelijk door je CV met motivatie te sturen via de mail aan vacature@kempengemeenten.nl of via de post aan de afdeling P&O de Kempen, p/a Postbus 11, 5540 AA Reusel.
Voor inhoudelijke informatie kun je terecht bij Tonnisca van der Heijden, teamleider Maatschappelijke Ondersteuning, via telefoonnummer 06-11121421 of stuur een mail naar md@kempengemeenten.nl
.