Scheidingen komen steeds vaker voor. Scheiden betekent voor alle betrokkenen en zeker ook voor de kinderen veranderingen. Het is vaak voor iedereen een lastige periode waarin boosheid, verdriet, machteloosheid en onzekerheid op de voorgrond kunnen staan.

Hoe houd je jezelf staande in deze ingewikkelde periode en hoe blijf je oog houden voor de behoefte van je kinderen? Tijdens een scheiding komen de verschillen tussen ouders meer op de voorgrond. Hoe verlies je je niet in deze verschillen en blijf je focus houden op je relatie met je kinderen en hun ontwikkeling stimuleren?

CJG+ wil graag met u als ouder(s) meedenken hoe u in deze situatie passende oplossingen kunt vinden voor uzelf en uw kinderen. Wij kunnen u helpen om u te richten op de situatie in uw eigen huis en ruzie/ strijd te verminderen om de last voor de kinderen zo klein mogelijk te houden.

Samen met u wil CJG+ zich richten op het versterken van uw kinderen in deze nieuwe situatie.  Dit alles binnen de kaders van de jeugdwet. Wilt u gebruik maken van de ondersteuning vanuit het CJG+ dan kunt u contact opnemen via info@cjgplusdekempen.nl om een intake in te plannen.

Project Kind & Scheiding

CJG+ ontwikkelt momenteel een project rondom Kind & Scheiding voor ouders en kinderen, meer informatie hierover volgt.

Heeft u gevonden wat u zocht?