We ontvangen veel vragen over het aanvragen van energietoeslag. Deze vragen hebben we met de antwoorden op een rij gezet. Misschien staat uw vraag er ook tussen.

Mogelijk vindt u het antwoord op uw vraag in de veelgestelde vragen rondom aanvragen van energietoeslag.

Kan ik de energietoeslag voor 2023 al aanvragen?

Voor 2023 is er opnieuw een eenmalige energietoeslag aangekondigd vanuit het Rijk. Op dit moment is het nog niet mogelijk om een aanvraag in te dienen voor de energietoeslag 2023. Ook is nog niets bekend over de uitbetaling ervan. Naar verwachting neemt de Rijksoverheid in de tweede helft van 2023 hierover een besluit.  

Zodra er meer informatie is, vindt u die op onze webpagina https://www.kempengemeenten.nl/energietoeslag

Vragen over energietoeslag 2022?

Bent u niet in de gelegenheid geweest om aanvraag voor 31 oktober 2022 in te dienen? Heeft u geen recht op de eenmalige energietoeslag, of is de eenmalige energietoeslag niet voldoende om de hogere energierekening te kunnen betalen? Heeft u of ontstaan er op korte termijn betalingsproblemen door stijgende energiekosten? Mogelijk dat u in aanmerking kunt komen voor individuele bijzondere bijstand. Hiervoor gelden andere uitgebreide voorwaarden. Zo wordt er onder andere gekeken naar de daadwerkelijke kostenstijging van uw energierekening, uw inkomen en uw vermogen. Of wellicht zijn er nog andere mogelijkheden waarmee we u verder kunnen helpen.  

Neem voor al uw (financiële) hulpvragen contact op met de afdeling Maatschappelijke Dienstverlening.

Ik heb in 2022 energietoeslag ontvangen. Moet ik de energietoeslag 2023 opnieuw zelf aanvragen?

Momenteel is nog niet duidelijk hoe de regeling en de aanvraagprocedure voor de energietoeslag 2023 eruit komt te zien. Wie er zelf een aanvraag voor de energietoeslag 2023 moet indienen is nog niet bekend. Zodra er meer informatie is, vindt u die op onze webpagina https://www.kempengemeenten.nl/energietoeslag

Hulp nodig of vragen over energietoeslag?

Neem dan contact op

Heeft u gevonden wat u zocht?