Cliëntervaring Maatschappelijke Dienstverlening

De gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden zijn benieuwd hoe cliënten de ondersteuning vanuit Wmo, Jeugdhulp, Bijzondere Bijstand of Schuldhulpverlening ervaren. Op basis van de resultaten kijken de gemeenten waar de dienstverlening eventueel verbeterd moet worden. Namens de gemeenten laat afdeling Maatschappelijke Dienstverlening de onderzoeken uitvoeren door een onafhankelijk bureau.

Onderzoek

De doelgroep van het cliëntervaringsonderzoek bestaat uit inwoners die in een bepaald jaar een aanvraag hebben gedaan en naar aanleiding daarvan een individuele maatwerkvoorziening hebben ontvangen. Om te horen wat goed gaat en wat beter kan, krijgen cliënten een papieren vragenlijst toegestuurd over verschillende aspecten van de ondersteuning. Cliënten kunnen er ook voor kiezen om de vragen via internet te beantwoorden. 
Als cliënten van meerdere regelingen gebruik maken, dan krijgen ze per regeling een uitnodiging om aan het onderzoek deel te nemen.

Resultaten

De resultaten worden gebruikt voor kwaliteitsdoeleinden en het verbeteren van de dienstverlening. Indien gewenst kunt u deze resultaten opvragen via md@kempengemeenten.nl of telefonisch bij afdeling Maatschappelijk Dienstverlening op 0497-745544. 

Jeugdhulp Oirschot

Voor het Jeugdhulponderzoek neemt gemeente Oirschot niet deel aan deze gezamenlijke aanpak. Bent u geïnteresseerd in de resultaten van het Jeugdhulponderzoek, neem dan contact op met gemeente Oirschot(externe link).

Heeft u gevonden wat u zocht?