Voel jij je vaak politieagent of scheidsrechter binnen jullie gezin?  Is je kind vaak dwars en voel jij je onmachtig?  Begrijp jij je kind niet altijd en mis jij de handleiding van jouw kind? Dan is deze training echt iets voor jou!

Samen met andere ouders ga je aan de slag met het uitwisselen van ervaringen en leren van nieuwe vaardigheden om positiever te kunnen communiceren met jouw kind. Zodat jij weer energie krijgt van opvoeden! En dat daardoor de unieke talenten van jouw kind weer meer op de voorgrond komen staan en jij als ouder meer in je kracht komt te staan.

Inhoud cursus

Ouders krijgen informatie over basiscommunicatie, leren van communicatietechnieken, positief opvoeden, ervaringen delen met andere ouders/opvoeders met behulp van beeldmateriaal, werkopdrachten, huiswerkopdrachten.

Doel van de cursus is dat ouders handvatten krijgen om te komen tot een positieve basiscommunicatie binnen het gezin.  Kom in jouw eigen kracht als opvoeder te staan en zie de positieve kanten van je kind, zie de unieke talenten. Ouders leren hoe ze krachtiger en positiever communiceren met hun kind(eren) en conflicten leren voorkomen en op te lossen. Ouders krijgen praktische handvatten voor opvoedsituaties rondom slapen, eten, gamen, conflicten tussen kinderen, belonen enzovoorts. 

De cursus is voor ouders/verzorgers met praktische opvoedvragen met kinderen in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. De training is zowel bedoeld voor ouderstellen als alleenstaande ouders, met een maximum van 10 gezinnen. Ouders/verzorgers die handelingsverlegenheid ervaren in de opvoeding waarbij meerdere vragen en zorgen rondom hun kind spelen.

Datums cursus Opvoed+ 

De cursus bestaat uit 6  avonden van 19.45 – 21.45 uur: inloop vanaf 19.30 uur

Woensdag 23 oktober 2019

Woensdag 30 oktober 2019

Woensdag 6 november 2019

Woensdag 13 november 2019

Woensdag 20 november 2019

Woensdag 27 november 2019

Cursuslocatie: Nader te bepalen

Cursusleiders: Merian Theuws en Eline van den Biggelaar

Kosten: Er zijn geen kosten aan deze oudercursus verbonden. Het is een aanbod van CJG+ De Kempen voor ouders uit de gemeenten Eersel, Bergeijk, Bladel, Reusel- De Mierden.

Aanmelden Oudercursus Opvoed+

Ouders/verzorgers kunnen zich aanmelden via hun jeugd- en gezinswerker van het CJG+ of via e.vandenbiggelaar@cjgplusdekempen.nl.

Aanmelden kan tot uiterlijk 7 oktober 2019.