Het Juridisch Loket geeft gratis persoonlijk juridisch advies aan mensen met een laag inkomen en weinig spaargeld. De adviezen gaan over alle rechtsgebieden.

Het Juridisch Loket beantwoordt juridische vragen over bijvoorbeeld:

  • arbeidsovereenkomsten
  • ontslag
  • uitkeringen
  • echtscheiding

Wanneer het Juridisch Loket u niet kan helpen, verwijzen zij u door naar de juiste instanties. Denk bijvoorbeeld aan mediators, andere hulpverleners of de advocaat. Hierbij kunt u vaak gebruik maken van gesubsidieerde rechtsbijstand.

Op de website van het Juridisch Loket vindt u juridische informatie, adviezen, voorbeeldbrieven en veel gestelde vragen. Deze informatie is beschikbaar voor iedereen. Mensen met een hoger inkomen en vermogen kunnen niet bij het Juridisch Loket terecht voor persoonlijk advies. Zij kunnen naar een rechtsbijstandsverzekeraar, advocaat, mediator of andere instantie. Indien u zelf een rechtsbijstandsverzekering heeft afgesloten is het raadzaam om direct contact op te nemen met uw rechtsbijstandsverzekeraar voor rechtshulp.

Klik op de link voor meer informatie over de werkwijze van het Juridisch Loket(externe link).

Inloopspreekuur 

Het Juridisch Loket heeft op maandagmiddag een inloopspreekuur van 13.30 – 15.30 uur bij KempenPlus, Raambrug 8, 5531 AG Bladel. Dit geldt voor de inwoners van Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel – De Mierden. Een afspraak maken is niet nodig.

Contact opnemen met Juridisch Loket

Het Juridisch Loket is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0800-8020. 

Heeft u gevonden wat u zocht?