Bij het Juridisch Loket(externe link) kunt u terecht voor al uw vragen over uw rechten en voor advies bij uw juridische kwesties.

Het Juridisch Loket geeft gratis juridisch advies. Onder andere bij een arbeidsconflict, een kwestie over familierecht, huurrecht en huurgeschillen, vreemdelingenzaken of problemen met producten of diensten. Ook voor andere juridische kwesties zoals strafzaken, burenkwesties, vergunningen en boetes kunt u bij hen terecht.

Wanneer het Juridisch Loket u niet kan helpen verwijzen zij u door naar de juiste instanties. Denk bijvoorbeeld aan mediators, andere hulpverleners of de advocatuur. Hierbij kunt u vaak gebruik maken van gesubsidieerde rechtsbijstand. 

Het is ook mogelijk dat u zelf een rechtsbijstandsverzekering heeft afgesloten. In dat geval is het raadzaam om direct contact op te nemen met uw rechtsbijstandsverzekeraar voor rechtshulp. 

Het Juridisch Loket heeft op maandagmiddag een inloopspreekuur van 13.30 – 15.30 uur, in het gemeentehuis van Bladel. Dit geldt voor de inwoners van Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel – De Mierden. Een afspraak maken is niet nodig. Het Juridisch Loket is bovendien telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0900-8020. Ook kan de website geraadpleegd worden.

Heeft u gevonden wat u zocht?