De Luisterlijn heeft een nieuw telefoonnummer: 088 0767 000. Deze organisatie biedt iedere inwoner van Nederland 24 uur per dag, 365 dagen per jaar een luisterend oor. Dit nummer is dag en nacht bereikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een vertrouwelijk gesprek of luisterend oor.

In Nederland zijn er heel veel mensen die niemand hebben bij wie ze terecht kunnen (of durven) met hun verhaal. De behoefte aan een luisterend oor of een vertrouwelijk gesprek is groot. Dagelijks voeren getrainde vrijwilligers bij de Luisterlijn gesprekken met mensen die zich eenzaam voelen of zorgen, pijn of verdriet hebben.

De Luisterlijn is er voor iedereen

De Luisterlijn is het hele jaar door bereikbaar voor alle inwoners: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Via telefoon, mail én chat. Met de vrijwilligers kunt u anoniem praten over – zo goed als alles - wat u bezighoudt. Vrijwilligers luisteren met oprechte aandacht, zonder oordeel en geven even een steuntje in de rug. Vaak kunt u er na een gesprek weer even tegenaan.

Meer informatie

De Luisterlijn valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en wordt gefinancierd door het Ministerie van VWS. Met uitzondering van de kosten voor het gebruik van uw telefoon is de Luisterlijn gratis. Kijk voor meer informatie op www.deluisterlijn.nl.