Op 1 juni 2023 gaat er een nieuwe wet in die invloed heeft op energiecontracten. Het is nu nog belangrijker om het juiste energiecontract te nemen. Dit komt omdat overstappen naar een andere leverancier een hoge boete met zich meebrengt vanaf 1 juni aanstaande.

Uitleg nieuw boetemodel

De overheid wil dat energieleveranciers weer vaste energiecontracten aanbieden voor een looptijd van 3 of 5 jaar. Nu zijn er alleen nog maar vaste contracten voor 6 maanden of maximaal 1 jaar.  Door de overstapboete te verhogen, kan de leverancier langere vaste contracten aanbieden. Doordat mensen waarschijnlijk minder snel overstappen, is er minder risico voor de leveranciers en kunnen zij ook de tarieven lager maken.

Samenwerking met Gezondverzekerd.nl

De Kempengemeenten werken samen met Gezondverzekerd.nl. Via Gezondverzekerd.nl bieden we energiecontracten aan met verschillende voordelen, zoals:

  • Goedkoopste tarief per aanbieder;
  • Nooit borg en altijd geaccepteerd;
  • Persoonlijke begeleiding naar de juiste keuze;
  • Opzegservice inclusief;
  • Verlenging tegen goedkoopste tarief.

Ook met betaalachterstanden bij uw huidige leverancier kunt u dus een vast contract met lage tarieven krijgen. Ga voor een vast energiecontract en voorkom onverwachte prijsstijgingen. Het energie aanbod voor inwoners van de Kempengemeenten is via deze website te bekijken: https://www.gezondverzekerd.nl/goedkope-energie/(externe link)   

Via de website krijgt u persoonlijk advies. Wanneer het nodig is kunt u overstappen van energiecontract.

Persoonlijk advies

Vindt u het lastig of spannend om de juiste keuze te maken? Gezondverzekerd.nl heeft energiecoaches die u kunnen helpen.  Zij kunnen u een persoonlijk advies geven voor een passend energiecontract in uw situatie. U kunt hiervoor bellen naar 085- 303 5389.