Hier vindt u de actuele berichten van de Samenwerking Kempengemeenten. Klik op de link om naar een overzicht van alle berichten over corona te gaan.

Actueel

• In Nederland is Buurtgezinnen al in veel gemeenten actief. Een gezin dat wat steun kan gebruiken bij de opvoeding van de kinderen (vraaggezin) wordt gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezin). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast.
  • Informatie over aanvragen van TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) als gevolg van terugval in inkomen als gevolg van corona.
  • De Luisterlijn heeft een nieuw telefoonnummer: 088 0767 000.
  • Resultaat vergadering Algemeen Bestuur 23-02-2021
  • Het kabinet heeft de contouren van de Tijdelijke Ondersteuning voor Noodzakelijke Kosten (TONK) bekend gemaakt.
  • De vergadering van Algemeen Bestuur Samenwerking Kempengemeenten vindt plaats op dinsdag 23 februari 2021 van 15.00 tot 16.00 uur. Deze vergadering is openbaar toegankelijk. Vanwege landelijke coronamaatregelen zal de vergadering digitaal plaatsvinden.
  • De belangrijkste wijzigingen zijn dat de reizigers, die gebruikmaken van Taxbus, per 8 februari 2021 verplicht zijn een chirurgisch mondkapje (type II of type IIR) te dragen en dat het aantal personen dat maximaal in een voertuig mag zitten wordt beperkt.
  • U heeft voor 1 januari een Wlz-indicatie voor ggz-zorg in 2021 aangevraagd. Er zijn heel veel mensen die een aanvraag hebben gedaan. Daarom ontstaat er vertraging. Het kan dus zijn dat het langer duurt voordat u weet óf u een Wlz-indicatie krijgt.
  • Vanwege de avondklok is de chat van Veilig Thuis landelijk ook ’s avonds bereikbaar. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen tot en met 9 februari tijdens werkdagen van 09.00 uur tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis. Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.