De Belastingdienst is te streng geweest met het terugvragen van kinderopvangtoeslag. Dit staat bekend als de ‘toeslagenaffaire’. Bent u een gedupeerde van de toeslagenaffaire? Dan komt u in aanmerking voor de herstelregeling van de Belastingdienst. Maar ook de gemeente kan u helpen, als u meer hulp nodig heeft.

Herstelregeling

Met de herstelregeling wil de Belastingdienst de fouten goedmaken die zij heeft gemaakt tijdens de toeslagenaffaire. Heeft de Belastingdienst nog geen contact met u opgenomen? Meld u dan aan voor de herstelregeling van de Belastingdienst. Ook vindt u hier meer informatie over bijvoorbeeld compensaties.

Bent u gedupeerde?

Is uw kinderopvangtoeslag tussen 2005 en 2019 onterecht stopgezet? Denkt u dat u onterecht geld moest terugbetalen aan de Belastingdienst? Of kreeg u geen kinderopvangtoeslag, terwijl u er wel recht op had? Dan bent u misschien een gedupeerde van de toeslagenaffaire.

De gemeente helpt u graag!

Heeft u problemen gekregen door de toeslagenaffaire? Denk aan schulden. Of problemen met uw gezondheid, werk, woning of gezin. Vraag de gemeente om hulp. Geef uw gegevens aan ons door. De gemeente belt u dan binnen 5 werkdagen. Meld u door uw naam en telefoonnummer naar onderstaand mailadres te versturen: vroegsignalering@kempengemeenten.nl

Wat kunt u verwachten?

De samenwerkende Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Reusel-de Mierden en Oirschot hebben een contactpersoon voor alle ouders die te maken hebben met de toeslagenaffaire. Met uw contactpersoon bespreekt u uw situatie en hoort u hoe de gemeente u kan helpen. U kunt bijvoorbeeld denken aan hulp bij schulden maar ook aan een doorverwijzing naar de andere hulpverlener.