De Belastingdienst is te streng geweest met het terugvragen van kinderopvangtoeslag. Dit staat bekend als de ‘toeslagenaffaire’. Bent u een gedupeerde van de toeslagenaffaire? Dan komt u in aanmerking voor de herstelregeling(externe link) van de Belastingdienst. Maar ook de gemeente kan u helpen, als u meer hulp nodig heeft.

Herstelregeling

Met de herstelregeling wil de Belastingdienst de fouten goedmaken die zij heeft gemaakt tijdens de toeslagenaffaire. Heeft de Belastingdienst nog geen contact met u opgenomen? Meld u dan aan voor de herstelregeling van de Belastingdienst(externe link). Ook vindt u hier meer informatie over bijvoorbeeld compensaties.

Bent u gedupeerde?

Is uw kinderopvangtoeslag tussen 2005 en 2019 onterecht stopgezet? Denkt u dat u onterecht geld moest terugbetalen aan de Belastingdienst? Of kreeg u geen kinderopvangtoeslag, terwijl u er wel recht op had? Dan bent u misschien een gedupeerde van de toeslagenaffaire.

De gemeente helpt u graag!

Bent u als gevolg van de toeslagenaffaire in de problemen geraakt? Denk hierbij aan financiële problemen zoals betalingsachterstanden en schulden, maar ook problemen op het gebied van fysieke/ mentale gezondheid, werk, woning of gezin. De gemeente kan u ondersteunen en gepaste hulp aanbieden middels doorverwijzing naar de juiste hulpverlener(s). Vraag de gemeente om hulp door uw naam en telefoonnummer door te geven via het e-mailadres: vroegsignalering@kempengemeenten.nl

De gemeente neemt dat binnen 5 werkdagen telefonisch contact met u op. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Maatschappelijke Dienstverlening van de Samenwerking Kempengemeenten via het telefoonnummer: 0497 - 745544

Wat kunt u verwachten?

De samenwerkende Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-de Mierden hebben een contactpersoon voor alle ouders die te maken hebben met de toeslagenaffaire. Met uw contactpersoon bespreekt u uw situatie en hoort u hoe de gemeente u kan helpen. Afhankelijk van uw hulpvraag wordt u doorverwezen naar de juiste hulpverlener(s).  

Heeft u gevonden wat u zocht?