De Belastingdienst is te streng geweest met het terugvragen van kinderopvangtoeslag. Dit staat bekend als de ‘toeslagenaffaire’. Bent u een gedupeerde van de toeslagenaffaire? Dan komt u in aanmerking voor de herstelregeling(externe link) van de Belastingdienst. Maar ook de gemeente kan u helpen, als u meer hulp nodig heeft.

Herstelregeling

Met de herstelregeling wil de Belastingdienst de fouten goedmaken die zij heeft gemaakt tijdens de toeslagenaffaire. Heeft de Belastingdienst nog geen contact met u opgenomen? Meld u dan aan voor de herstelregeling van de Belastingdienst(externe link). Ook vindt u hier meer informatie over bijvoorbeeld compensaties.

Bent u gedupeerde?

Is uw kinderopvangtoeslag tussen 2005 en 2019 onterecht stopgezet? Denkt u dat u onterecht geld moest terugbetalen aan de Belastingdienst? Of kreeg u geen kinderopvangtoeslag, terwijl u er wel recht op had? Dan bent u misschien een gedupeerde van de toeslagenaffaire.

Financiële problemen door toeslagenaffaire?

Bent u als gevolg van de toeslagenaffaire in de problemen geraakt? Denk hierbij aan financiële problemen zoals betalingsachterstanden en schulden, maar ook problemen op het gebied van fysieke/ mentale gezondheid, werk, woning of gezin. Afdeling Maatschappelijke Dienstverlening kan u (eventueel samen met uw gemeente) ondersteunen en gepaste hulp aanbieden. We helpen u graag!

Wat kunt u verwachten?

Een sociaal raadslid maakt graag met u een afspraak om vervolgens samen met u uw situatie en hulpvraag goed in kaart te brengen. Sociaal raadslieden zijn goed op de hoogte van wetten, regelingen en voorzieningen ook op het gebied van de toeslagenaffaire en kunnen u hierover informeren. Afhankelijk van de hulpvraag zullen zij u doorverwijzen richting de juiste hulpverlener(s). Tevens kunnen zij u ondersteunen bij het schrijven van een brief, klacht of bezwaar en/of bemiddelen met instanties zoals de Belastingdienst. 

Contact opnemen met Maatschappelijke Dienstverlening

Heeft u gevonden wat u zocht?