Als u een lichamelijke beperking heeft, kan dat er voor zorgen dat een aanpassing in of rondom uw woning nodig is. Speciale aanpassingen aan uw woning kunnen dan noodzakelijk zijn om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Zo kunnen bijvoorbeeld drempels in uw woning worden weggehaald of deuren worden verbreed. Hierdoor kunt u zich met uw rolstoel gemakkelijker voortbewegen in uw woning.

Als u in aanmerking wilt komen voor een aanpassing middels de Wet maatschappelijke ondersteuning, wordt wel eerst bekeken of dat u hiervoor zelf verantwoordelijk bent.

Hulpmiddel bij het wonen

Soms kunnen hulpmiddelen ervoor zorgen dat u zich een stuk veiliger voelt in uw woning. Ze kunnen er ook voor zorgen dat zware fysieke handelingen worden verlicht voor uw zorgverlener. Voorbeelden van hulpmiddelen zijn:

  • Opklapbare beugels
  • Douchestoel
  • Tillift
  • Toiletstoel op wieltjes

Traplift

Als u moeilijk kunt traplopen, kunt u een traplift aanvragen bij de gemeente. De gemeente toetst dan aan de hand van diverse criteria of u hiervoor in aanmerking komt. Natuurlijk wordt er ook met u gekeken of er andere goede oplossingen zijn. Zo is het misschien mogelijk om uw slaapkamer op de begane grond te realiseren.
 

Heeft u gevonden wat u zocht?